K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, oloupaný Jiná varianta oblíbeného hovězího guláše. 1 porce =
Na protlak použijeme zralá rajčata. Zbavíme se tak slupek a semínek a vznikne nám protlak
nakrájené cibulce si připravíme světlou jíšku, přilijeme protlak
petrželovou nať, vmícháme květák, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme, až květák změkne
Pak vše procedíme, zalijeme smetanou, doplníme protlakem
Podle hmotnosti protlaku přidáme cukr a sůl. Horký protlak naplníme do skleniček.
Vřící rajčatový protlak nalijeme do čistých sklenic Vychladlé sklenice s rajčatovým protlakem odkryjeme
Hotový guláš podáváme ve vydlabaném opečeném bochníku
Když máte víno zredukované, guláš zalijte vývarem. Po hodině guláš odklopte.
Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou
Cibulku si nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, poté přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Přidáme papriku, nakrájené maso, a koření.
cibuli, pak přidáme kostky masa, mletou papriku a protlak Během vaření občas guláš promícháme.