Snídaně byla už za dob našich babiček považována za přísloví: "Snídej sám, obědvej s přítelem a večeři dej
Droždí rozmícháme v troše mléka a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouky, máslo, cukr a kvásek.
je to výborný způsob, jak houby uchovat na delší dobu surovin pro nakládání- používejte dobré octy a oleje
1. Sklenice a víčka důkladně umyjeme, a to i nové. Poté ještě vyvaříme a necháme okapat. Přesvědčte se
Snídaně byla už za dob našich babiček považována za přísloví: "Snídej sám, obědvej s přítelem a večeři dej
aby připomínal hromádku zeminy jako u klasického krtkova dortu.
Poté potřete vrchní část dortu naskládejte jahody, znovu potřete krémem a přiklopte druhou částí korpusu
mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl a opět všechno dobře Druhou část korpusu rozdrobte a posypte dort.
Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Jahody očistíme a poskládáme na korpus.
Formu na dort vyložíme pečícím papírem (dno i okraje Dobře vychlazenou smetanu a mascarpone vyšleháme do
Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme horkou vodou a ušleháme v lehkou pěnu. Z bílků ušleháme
Korpus vydlabeme tak aby jsme neporušili dno a dáme a dali na začátku a ozdobíme boky plátky jahod.
Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.Hotový dort dáme
Korpus vydlabeme tak aby jsme neporušili dno a dáme a dali na začátku bokem.
Dohotovení: Vychladlý korpus podélně rozřízneme na Kousky korpusu, které nám zbyly rozdrobíme a posypeme
Rozklepneme vejce, z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně vešleháme žloutky a citronovou šťávu
Poté vršek korpusu seřízněte a dejte zpět do lednice Boky pečící formy obalte v potravinářské fólii a dejte