Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Sušenky si umeleme a přidáme k nim zbývající přísady a zpracujeme hmotu. Na pocukrovaném vále vyválíme
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky
Na másle osmahneme nadrobno nkarájenou cibuli. Přidáme hrst mouky a necháme zezlátnout. Poté přidáme
Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky
Na lák si svaříme vodu, ocet a koření. Okurky si na chvilku namočíme do vody, aby se nám lépe očistili
Droždí rozdrobíme do hrníčku přidáme lžící mouky a cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít
Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme ji na oleji asi 2 minuty. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Utřeme si máslo, nastrouháme mandle, přidáme mouku, citronovou kůru a skořici. Vyválíme si placku a vypichujeme
Suroviny si dáme na vál, necháme změknout máslo, které pak rozetřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku