Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Sušenky si umeleme a přidáme k nim zbývající přísady a zpracujeme hmotu. Na pocukrovaném vále vyválíme
Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky
Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme ji na oleji asi 2 minuty. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Na másle osmahneme nadrobno nkarájenou cibuli. Přidáme hrst mouky a necháme zezlátnout. Poté přidáme
Na lák si svaříme vodu, ocet a koření. Okurky si na chvilku namočíme do vody, aby se nám lépe očistili
Droždí rozdrobíme do hrníčku přidáme lžící mouky a cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít
Suroviny si dáme na vál, necháme změknout máslo, které pak rozetřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku
Těsto si vyválíme na vále a vykrájíme formičkou piškotky. Hotové slepujeme džemem a konec namočíme v
Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku
Z mléka, droždí a cukru si necháme vzejít kvásek. Smícháme dohromady sypké a tekuté ingredience, do kterých
Utřeme si máslo, nastrouháme mandle, přidáme mouku, citronovou kůru a skořici. Vyválíme si placku a vypichujeme