Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Sušenky si umeleme a přidáme k nim zbývající přísady a zpracujeme hmotu. Na pocukrovaném vále vyválíme
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky
Na lák si svaříme vodu, ocet a koření. Okurky si na chvilku namočíme do vody, aby se nám lépe očistili
Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky
Na másle osmahneme nadrobno nkarájenou cibuli. Přidáme hrst mouky a necháme zezlátnout. Poté přidáme
Droždí rozdrobíme do hrníčku přidáme lžící mouky a cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme ji na oleji asi 2 minuty. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek
Vypracujeme těsto, polovinu obarvíme kakaem na hnědo. Uděláme bílé nožičky a tmavé kloboučky, slepíme
Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku