1.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Pokud chceme na vejce otisknout přírodní vzor (např. trávu), připravíme si kus roztřižené hladké silonky
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, řepu s cibulí oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme vodu
Je to tradiční německý chléb podávaný během vánočního MARZIPAN STOLLEN - JEMNÁ VÁNOČNÍ ŠTOLA Itálie Pandoro
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme
Mouku prosejeme s cukrem na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v
, typického vánočního cukroví. neboli medvědí tlapy Jsou druhem vánočního cukroví
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
V kastrolku si rozpustíme ve vodní lázni čokolády a máslem, poté necháme zchladnout a nalijeme do mísy
Ke zdobení vánočního cukroví (linecké a perníčky) použijeme lžičky naplníme polevou (dle chuti) a pohodlně zdobím cukroví
Cukr, sušenky, máslo, rum a kakao smícháme. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých oříšcích