Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Med a máslo rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170
Med mírně nahřejeme, přidáme vejce, cukr a rozehřátý tuk. Rozšleháme, a tuto směs vlijeme do mouky proseté
Pokud bezlepkové perníčky nechceme zdobit polevou a Bezlepkové perníčky podáváme jako jemné voňavé cukroví
Utřeme vejce a žloutek s cukrem, přidáme tvaroh a nakonec mouku s práškem do pečiva. Z těsta vytváříme
Mandle spaříme, oloupeme a společne s kandovaným ovocem nasekáme na drobné kousky. Smetanu s cukrem a
Konečně něco pro nás bezlepkače.