258 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
vypracujeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přidáme cukry a vejce. Nakonec přidáme máslo a vypracujeme
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte
Je to tradiční německý chléb podávaný během vánočního MARZIPAN STOLLEN - JEMNÁ VÁNOČNÍ ŠTOLA Itálie Pandoro
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme
Mouku prosejeme s cukrem na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v
, typického vánočního cukroví. neboli medvědí tlapy Jsou druhem vánočního cukroví
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
V kastrolku si rozpustíme ve vodní lázni čokolády a máslem, poté necháme zchladnout a nalijeme do mísy
Ke zdobení vánočního cukroví (linecké a perníčky) použijeme lžičky naplníme polevou (dle chuti) a pohodlně zdobím cukroví