262 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
vypracujeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přidáme cukry a vejce. Nakonec přidáme máslo a vypracujeme
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte
, typického vánočního cukroví. neboli medvědí tlapy Jsou druhem vánočního cukroví
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme
Mouku prosejeme s cukrem na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme v
Je to tradiční německý chléb podávaný během vánočního MARZIPAN STOLLEN - JEMNÁ VÁNOČNÍ ŠTOLA Itálie Pandoro
VÁNOČNÍ KŘEHKÉ LINECKÉ CUKROVÍ Vosí hnízda Vosí hnízdo V Česku jsou známé jako tradiční nepečené vánoční cukroví
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
Ze surovin na těsto si připravíme hladké dobře promíchaní těsto, které rozválíme a vykrájíme čtverečky