Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
45 m
kucharkalibuska
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Příprava oříškové zmrzliny: Nejprve si rozehřejeme
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut v lednici. Pak plníme do nevymazaných formiček a pečeme ve vyhřáté
Z hladké mouky, vejce, másla, cukru a předem připraveného kvásku vypracujeme těsto. Vyválíme plát, který
Předehřejte troubu na 175°C horní a dolní teplo. Formu vymažeme máslem. 6 vaječných bílků vyšleháme s
Ve velké míse smícháme nejprve suché suroviny a poté přidáme nasekanou čokoládu. V druhé míse rozšleháme
Delissy nastrouháme a smícháme s máslem, čokoládou a likérem a mandlemi. Vytvoříme směs, ze které tvoříme
Kandovanou pomerančovou kůru najemno nasekáme. Do hrnce dáme smetanu, máslo, cukr a likér. Jakmile začne
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Papírové košíčky vytřeme slabou vrstvou čokolády, Po ztuhnutí ještě
Nejprve si připravíme větší hrnec. Dáme do něj maliny a zasypeme je cukrem. Zapneme sporák na malý plamen
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, máslo, vejce, cukr, mléko, 125g zakysané smetany a část ořechů
Ve vodní lázni rozpustíme ochucenou čokoládu a 2/3 hořké čokolády. Máslo ušleháme s cukrem, přidáme čokoládovou
Banán si rozmačkáme vidličkou, přidáme nasekanou čokoládu a zamícháme. Položíme si chléb, na který natřeme