1.1K čtenářů Přidat komentář

Domácí smetanové baileys

1 h 45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Neotevřené plechovky dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 1,5 hodiny.
  2. Poté obsah plechovek dáme do mixéru a přidáme rum a smetanu.
  3. Ušleháme krémový likér a podáváme vychlazené.
  • 2 plechovka salko (slazené)
  • 0,5 l rum
  • 200 ml smetana (ke šlehání)

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.