Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
do strojku s vložkou na vánoční pečivo a tvoříme esíčka Esíčka dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
Příprava těsta: Mouku smícháme s cukrem. Přidáme kakao a citronovou kůru. Poté přidáme zbytek surovin
sáčku, na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme esíčka Zbytek čokolády rozpustíme s kouskem tuku, ozdobíme jí esíčka
Vyrobit a uhmatat těsto, vložit na půl hodiny do ledničky, pak nechat asi 3 minuty v pokojové teplotě
Máslo utřeme s cukry, přidáme všechny sypké ingredience kromě skořice a kakaa. Na vále vypracujeme těsto
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici asi 2 hodiny odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce