994 čtenářů Přidat komentář

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

1 h

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

Tip: Ořechy na ozdobu mohou být mleté.

  1. Mouku s kakaem, cukrem a mandlemi prosejeme. Přidáme máslo pokojové teploty, citronovou kůru a vnitřek z vanilkového lusku.
  2. Vypracujeme těsto, které necháme uležet v lednici alespoň do druhého dne.
  3. Poté vyválíme a vykrajujeme například kolečka, která upečeme při 170°C asi 8 minut.
  4. Vychladlé cukroví slepíme krémem a ozdobíme čokoládou a mandličkou.

Těsto:

  • 210 g mouka (hladká)
  • 30 g kakao
  • 70 g cukr (moučka)
  • 40 g mandle (mleté)
  • 140 g máslo
  • lžička citronová kůra
  • vanilkový lusk

Náplň:

  • 20 g marmeláda (rybízová)
  • 100 g cukr (moučka)
  • 150 g ořechy (vlašské, mleté)
  • lžička rum

Dohotovení:

  • 100 g čokoláda (hořká)
  • mandle (na ozdobu)

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.