Prémiový obsah
★★★
3.1K čtenářů
50 m
vinickayveta
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Krájíme na menší čtverečky, aby nám šel udělat šáteček Ještě teplé šátečky obalujeme cukrem moučkou, který
Heru, cukr, vejce, vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko dle hustoty. Dáme 1/2 hodiny
Jako první si připravíme těsto na šátečky. Jablkové šátečky necháme vychladnout a podáváme je
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
1 kg hladké mouky vysypeme do mísy, přidáme cukr, kvasnice, sůl, vejce, vodu. (Dle chuti - lze místo
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Na vál dáme mouku, do ní uděláme důlek a dáme kvasnice s lžíci mléka a cukrem. Necháme vzejít kvásek,
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme lžíci marmelády nebo povidel