1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Těsto na madlenky musí být řidší. Francouzské madlenky dáme na talířek a pocukrujeme,
pak předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte – mini madlenky Madlenky jsou tradiční francouzské snídaňové pečivo
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do hluboké mísy dáme žloutky, přidáme máslo a vymícháme, jakmile
Prosejeme mouku s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem, přidáme máslo, vejce a pomerančovou
V míse ušleháme vejce s cukrem. Poté přimícháme dřeň z vanilky, růžovou vodu, kůru z citronu, mouku,
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe
Vidličkou důkladně promícháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím
Formy na madlenky vytřete máslem. Madlenky můžete vyklopit na mřížku a nechat vychladnout