1.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Těsto na madlenky musí být řidší. Francouzské madlenky dáme na talířek a pocukrujeme,
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe
V míse ušleháme vejce s cukrem. Poté přimícháme dřeň z vanilky, růžovou vodu, kůru z citronu, mouku,
Prosejeme mouku s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem, přidáme máslo, vejce a pomerančovou
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme
pak předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte – mini madlenky Madlenky jsou tradiční francouzské snídaňové pečivo
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do hluboké mísy dáme žloutky, přidáme máslo a vymícháme, jakmile
Vidličkou důkladně promícháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím
Formy na madlenky vytřete máslem. Madlenky můžete vyklopit na mřížku a nechat vychladnout