Prémiový obsah
★★★
656 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z mouky, másla, žloutku a vína vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále jej rozválíme na placku silnou asi
Do misky z varného skla rozlámeme čokoládu, přidáme změklé máslo a teplé mléko a zahřejeme v mírně vyhřáté
Všechny suroviny dobře promícháme a vyválíme plát silný asi 2-3 cm- Poté z těsta vykrajujeme formičkou
Hotové dobrůtky potřeme rozpuštěným máslem a necháme
Na ořechovou náplň si ohřejeme mléko, přisypeme oba
Do sklenice nalijeme asi 100 ml mléka nebo vody a ohřejeme ji například v mikrovlnce, musí být příjemně
Brambory oškrábeme, omyjeme, nekrájíme, zalijeme vodou, osolíme a přidáme libeček. Podle druhu vaříme
Z vykynutého těsta udělat 3 bochánky, z každého 1 placku a na ni náplň. Zatočit jako roládu, pak je
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko, vodu a vše rozšleháme. Těsto necháme odpočinout. Cibuli jemně
Na lžíci oleje nechat zesklovatět nakrájenou cibulku, pak přisypat pohanku a nechat chviličku opražit
Ušleháme bílky, přidáme oba cukry, žloutky a zbytek ingrediencí. Upečeme v dortové formě a necháme vystydnout
Všechny suroviny jednoduše nasypte do mísy a smíchejte se, po upečení cukroví drží tvar a je to opravdu dobrůtka