21 čtenářů
1 h
julie
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Všechny uvedené suroviny na těsto smícháme v míse a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici Z odleželého těsta tvarujeme kuličky, které pokládáme
Listové těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně
Poté smíchejte a těsto nalijte na plech vyložený pečícím Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kouskem másla
Vsypeme nalámanou čokoládu a rozmícháme dohladka. Těsto mezitím rozválíme na plát 20x40 cm.
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do ledničky. Po vychladnutí namáčíme v čokoládě, asi tak do tři
Máslo, mouku, cukr a vejce zpracujeme dohromady, těsto Z těsta tvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, do kterých
Vymícháme hladké těsto, nalijeme na vymazaný a moukou Rozpustíme čokoládu s kouskem másla a troškou vody
Pláty listového těsta rozkrájíme na čtverečky.
Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme smetanu a rozpustíme Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále na tenký
Sušenkové těsto navrstvíme na vychladlé brownies a Pokud chcete, můžete sušenkové těsto ještě posypat