25 čtenářů
Čekání na vánoční svátky a Ježíška si můžeme zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.
Redakce Recepty.eu
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Ruby čokoládu opatrně rozpustíme, vmícháme griotku Na obvod všech lineckých koleček nastříkáme krémem
Krém z vodní lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí Vychladlé kokosky z papíru sejmeme a z poloviny namáčíme
Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme
Začněte tím, že si necháte vzejít kvásek. Do misky nadrobte droždí, přidejte pár lžic vlažného mléka,
Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a
Zchladlou bábovku zdobte čokoládou rozpuštěnou ve vodní
Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka Pistácie
Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu a
Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a
Když kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°C a dosušíme Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému
chuti a kvalitní mouka je základem úspěchu,“ říká Josef Maršálek, známý český pekař a cukrář.
Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou