73 čtenářů
Čekání na vánoční svátky a Ježíška si můžeme zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Ruby čokoládu opatrně rozpustíme, vmícháme griotku Na obvod všech lineckých koleček nastříkáme krémem
Krém z vodní lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí Vychladlé kokosky z papíru sejmeme a z poloviny namáčíme
Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme
Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a
Začněte tím, že si necháte vzejít kvásek. Do misky nadrobte droždí, přidejte pár lžic vlažného mléka,
Zchladlou bábovku zdobte čokoládou rozpuštěnou ve vodní
Když kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°C a dosušíme Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému
Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka Pistácie
Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu a
Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a
Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou
chuti a kvalitní mouka je základem úspěchu,“ říká Josef Maršálek, známý český pekař a cukrář.