Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

2 čtenáři Přidat komentář

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

Čekání na vánoční svátky a Ježíška si můžeme zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

  1. Na těsto smícháme mouku Babiččina volba na křehká těsta, kokosovou mouku, cukr a máslo s citrónovou kůrou a solí do drobenky, přidáme žloutek a vypracujeme rychle a krátce těsto, které zabalíme a necháme v lednici asi 15 až 20 min. odpočinout. Poté vyválíme na sílu 3 až 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru 4 cm. Odkládáme je na plech s papírem na pečení a pečeme při 160 °C – program horkovzduch asi 15 až 20 minut dozlatova. Z trouby je vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Na pusinky smícháme bílky, sůl a cukr krupici a ve vodní lázní nahřejeme na 60°C. Poté vyšleháme do pevného sněhu, opatrně pomocí stěrky vmícháme kokos a ihned tvarujeme sáčkem s velikou řezanou trubičkou vysoké pusinky o průměru maximálně 3 cm. Pokládáme je dále od sebe na plech vystlaný papírem na pečení. Nakonec posypeme cukrářským zdobením a vložíme do vyhřáté trouby na 110 °C – program horkovzduch. Pečeme asi 1 hod. (musejí zůstat sněhové bílé). Teplotu popřípadě snížíme.
  3. Ruby čokoládu opatrně rozpustíme, vmícháme griotku a rozmícháme dohladka. Poté přidáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme sáček s úzkou řezanou trubičkou. Na obvod všech lineckých koleček nastříkáme krémem kroužek. Dovnitř dáme půl lžičky džemu. Přiklopíme vychladlou upečenou pusinkou a dáme do lednice ztuhnout. Poté namáčíme spodní část v rozehřát polevě z čokolády a kakaového másla.

Těsto:

  • 60 g cukr (moučka)
  • 120 g máslo
  • 180 g mouka (hladká)
  • 50 g moučka (kokosová)
  • 1 vejce (žloutek)
  • 1 citron (kůra)
  • 1 g sůl

Kokosové pusinky:

  • 100 g vejce (bílků)
  • 200 g cukr (krupice)
  • 60 g kokos (strouhaný)
  • 2 g sůl

Krém:

  • 120 g čokoláda (ruby)
  • 60 g griotka
  • 125 g máslo

Na dokončení:

  • 100 g čokoláda (ruby)
  • 15 g másla (kakaový)

Cukrářské sypání:

  • 100 g džem (pikantní)

Odstranění špíny z rukou

Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.

Kokosky v ruby čokoládě od Josefa Maršálka
178
Redakce Recepty.eu

Kokosky v ruby čokoládě od Josefa Maršálka

Ruby čokoládu opatrně rozpustíme, vmícháme griotku Na obvod všech lineckých koleček nastříkáme krémem

Kokosky v čokoládě

Krém z vodní lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí Vychladlé kokosky z papíru sejmeme a z poloviny namáčíme

Kokosky v čokoládě
1.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosky v čokoládě

Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme

Minimazance podle Josefa Maršálka
496
Redakce Recepty.eu
★★★

Minimazance podle Josefa Maršálka

Začněte tím, že si necháte vzejít kvásek. Do misky nadrobte droždí, přidejte pár lžic vlažného mléka,

Koláče podle Josefa Maršálka
4.3K
anet.ruzicka

Koláče podle Josefa Maršálka

Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a

Valentýnská bábovka s ruby čokoládou
24
Redakce Recepty.eu

Valentýnská bábovka s ruby čokoládou

Zchladlou bábovku zdobte čokoládou rozpuštěnou ve vodní

Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka
19
novinka
Redakce Recepty.eu

Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka

Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu a

Jablečné koláče podle Josefa Maršálka
2.1K
anet.ruzicka
★★★

Jablečné koláče podle Josefa Maršálka

Do mísy vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce a máslo. Vypracujeme hladké a

Kokosky s piškotem v čokoládě
1.1K
anet.ruzicka

Kokosky s piškotem v čokoládě

Když kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°C a dosušíme Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému

Rebarborové vábení s Josefem Maršálkem
304
Redakce Recepty.eu

Rebarborové vábení s Josefem Maršálkem

chuti a kvalitní mouka je základem úspěchu,“ říká Josef Maršálek, známý český pekař a cukrář.

Citronová bábovka s originální ruby čokoládou
24
Redakce Recepty.eu
★★★

Citronová bábovka s originální ruby čokoládou

Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou

Kynutá štóla s brusinkami a pistáciemi od Josefa Maršálka
84
Redakce Recepty.eu
★★★

Kynutá štóla s brusinkami a pistáciemi od Josefa Maršálka

Na začátku smícháme pouze hladkou mouku, droždí a mléko. Krátce zamícháme a necháme v dobře zakryté míse