Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z hmoty tvoříme kuličky, které dáme do misky do lednici Kuličky tak budou krásně vychlazené a nebudou se lepit
hodinu do lednice, rozdělíme na 16 kousků a tvarujeme kuličky
Nejdříve si namočíme kešu ořechy a slunečnicová semínka. Poté je rozmixujeme a dáme do mixéru. Přidáme
Z vychladlé směsi vytváříme malé kuličky a sušíme je
Do kuličky vmáčkneme celou mandli, opět dotvarujeme kuličku a znovu obalíme kokosem.
Lžičkou nabereme vychlazenou kokosovou směs, doprostřed vmáčkneme mandli a vytvarujeme kuličku.
Cukr nasypeme do kastrůlku, zalijeme 4 lžícemi vody a na malém plameni mícháme, až se rozpustí. Do mísy