Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva a amoniem. Přidáme vejce, cukr, mléko a kardamom. Přísady rychle
Lanýž si nasekáme nadrobno, přidáme ho ke smetaně a pokapeme lanýžovým olejem a posypeme tenkými plátky lanýže
Do misky dáme máslo, cukr, kakao a čokoládu a ve vodní lázni vše rozpustíme. Pak přidáme za stálého míchání
Kardomom rozdrtíme a semínka vhodíme do kokosového mléka. Zahřejeme na pod varu a odstavíme. Vmícháme
Očistěte houby vlhkým hadříkem a vložte je na suchou pánev rozehřátou na střední vyšší stupeň. Až se
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ořechy, kávu, brandy. Pokud se nám směs zdá příliš suchá
Mléko v kastrolku ohřejeme spolu s čokoládou a kořením. Přidáme piškoty, necháme je rozmočit a promícháme
Nejprve si připravíme větší hrnec. Dáme do něj ostružiny, citronovou kůru, citronovou šťávu, mletý kardamom