Prémiový obsah
★★★
806 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr
Všechny suroviny smícháme s misce a tvarohovou směs s mákem. Pak nalijeme do formiček na nanuky a dáme
Mák smícháme s cukrem a moukou prosetou se solí, práškem do pečiva a sodou. Přidáme mléko, rozpuštěné
Svaříme si 250 ml mléka, odstavíme, přidáme máslo a cukr a necháme rozpustit, poté přidáme zbytek mléka
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme citronovou kůru, bramborový škrob, mletý
Připravíme si kvásek ze 3 lžic mléka, lžíce cukru, celozrnné mouky a droždí. V míse si smícháme oba druhy
Smícháme si na válku mouku s cukrem, přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme
Příprava těsta: Do hrnku s vlažným mlékem dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít
Do mouky přidáme droždí, cukr, rozpuštěný margarín, vejce, sůl, vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto