Prémiový obsah
★★★
901 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Mák smícháme s cukrem a moukou prosetou se solí, práškem do pečiva a sodou. Přidáme mléko, rozpuštěné
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme citronovou kůru, bramborový škrob, mletý
Svaříme si 250 ml mléka, odstavíme, přidáme máslo a cukr a necháme rozpustit, poté přidáme zbytek mléka
Mouku prosejeme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. přidáme vanilkový cukr,mletý mák, najemno nastrouhané
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
V mléce rozmícháme vejce, poté přidáme olej, cukr a opatrně vmícháme mouku. Jakmile vznikne hladké tekuté
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme polovinu vody a do zbytku dáme doprostřed mouku
Mléko zahřejeme, do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme