Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Mléko zahřejeme, do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme
Potom k makové směsi postupně vlijeme zahřátou smetanu na půl centimetru silný plát, na který rozetřeme makovou
Droždí rozdrobíme do misky a utřeme se čtyřmi lžícemi teplého mléka a lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít
Vypracujeme těsto z uvedených přísad, vyválíme z něj plát o velikosti plechu a přesuneme ho vymaštěný
Podle instrukcí na balení připravíme makovou náplň. velikosti cca 45 cm a rozložíme na něj připravenou makovou
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Připravíme si kvásek ze 3 lžic mléka, lžíce cukru, celozrnné mouky a droždí. V míse si smícháme oba druhy
Svaříme si 250 ml mléka, odstavíme, přidáme máslo a cukr a necháme rozpustit, poté přidáme zbytek mléka