Prémiový obsah
★★★
822 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Mléko zahřejeme, do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme
Potom k makové směsi postupně vlijeme zahřátou smetanu na půl centimetru silný plát, na který rozetřeme makovou
Droždí rozdrobíme do misky a utřeme se čtyřmi lžícemi teplého mléka a lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít
Vypracujeme těsto z uvedených přísad, vyválíme z něj plát o velikosti plechu a přesuneme ho vymaštěný
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr