Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku prosijeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a vlažnou vodu, necháme vzejít
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Mák smícháme s cukrem a moukou prosetou se solí, práškem do pečiva a sodou. Přidáme mléko, rozpuštěné
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme citronovou kůru, bramborový škrob, mletý
Připravíme si kvásek ze 3 lžic mléka, lžíce cukru, celozrnné mouky a droždí. V míse si smícháme oba druhy
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr