★★ 698 čtenářů Přidat komentář

Makové jeteličky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout.
  2. Tvoříme malé kuličky, které na plechu s pečícím papírem spojujeme po třech k sobě tak, aby vznikl tvar jetelíčku.
  3. Doprostřed každého jetelíčku vmáčkneme půlku třešně nebo oříšek.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C. Hotové pocukrujeme a uložíme v suchu a chladu.
  • 300 g mouka (hladká)
  • 150 g mák (mletý)
  • 210 g cukr (moučka)
  • 0,5/ lžička skořice (mletá)
  • 250 g máslo
  • vejce
  • 2 lžička mák
  • ovoce (kandované na ozdobu)

Zpestření žampiónů

Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.

Pot-pourri
28
Tchibo Blog

Pot-pourri

Takové voňavé nádoby a vůbec byliny se používaly k  celý hřebíček sypaný čaj silně aromatický přírodní éterický

Ledove orechovo-kakaove kocky
102
1
Toprecepty
★★

Ledove orechovo-kakaove kocky

Bielka musia byt pekne leskle a metlicky zanechavaju a postupne po lyziciach zaslahame don vyhladnuty kakaovy

Smyslný talíř aneb afrodiziaka v kuchyni
52
Kuchyně Lidlu

Smyslný talíř aneb afrodiziaka v kuchyni

Hřebíček obsahuje éterický olej stimulující naši nervovou Taková horká čokoláda s hřebíčkem nádherně rozvoní