Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Trvá to zhruba 20-30 minut, podle velikosti brambor
Mouku prosijeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a vlažnou vodu, necháme vzejít
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny. Vmícháme mletý mák, kandovanou pomerančovou kůru a citronovou
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme.
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka
Všechny suroviny smícháme s misce a tvarohovou směs s mákem. Pak nalijeme do formiček na nanuky a dáme
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme citronovou kůru, bramborový škrob, mletý
V mléce rozmícháme vejce, poté přidáme olej, cukr a opatrně vmícháme mouku. Jakmile vznikne hladké tekuté
Z mouku, droždí, trochy cukru a vody necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou vodu, vejce
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr