Prémiový obsah
★★★
902 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
stjeně kousky a ty pomocí formičky přetvoříme na rohlíčky Po vychladnutí namočíme vždy polovinu rohlíčku v čokoládě
Stočíme, aby vznikl tvar rohlíčku a dáme na plech vyložený Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi
Příprava světlých rohlíčků: Cukr, mouku, žloutek a Poté tvoříme rohlíčky.
rozdělíme na 5 nebo 6 bochánků( z pěti bochánků budou rohlíčky teplém místě hodinu kynout.Mezitím si připravíme makovou
placku, kterou rozkrájíme na trojúhelníčky, plníme makovou náplní, balíme do rohlíčků, které pokládáme na plech
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Poté ho vyválíme na 3 mm silný
Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout. Na náplň také smícháme
Svaříme si 250 ml mléka, odstavíme, přidáme máslo a cukr a necháme rozpustit, poté přidáme zbytek mléka