Prémiový obsah
★★★
2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Bílky vyšleháme se špetkou solí a opatrně vmícháme do mandlové Spodek hvězdiček by měl zůstat vlhký a měkký.
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a skořicí
Po vyjmutí upečených mandlových hvězdiček, necháme Mandlové hvězdičky podáváme jako chutně cukroví ke
rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme formičkou hvězdičky
Vyválíme těsto a vykrajujeme hvězdičky. Po vychladnutí hvězdičky slepíme marmeládou nebo krémem
hladkou mouku, moučkový cukr, mleté oříšky, mletou skořici plát silný asi 1 cm a vykrajujeme formičkou malé hvězdičky
Z tohoto plátu vykrajujeme hvězdičky ve 3 různých velikostech Upečené hvězdičky slepujeme na sebe marmeládou od největší