59 čtenářů Přidat komentář

Mandorlini

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Mandorlini

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Zpracujte marcipán, moučkový cukr, hnědý cukr, mleté mandle, mouku, prášek do pečiva, vaječné bílky a amaretto do hladkého těsta.
  3. Vsypte mandlové plátky na talíř a okrýma rukama z těsta vytvarujte asi 40 malých kuliček nebo tyčinek, které namáčíme do mandlových lupínků a položte na připravený plech.
  4. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě. Vyndejte mandorlinky, ihned lehce oprášte moučkovým cukrem a nechte vychladnout na mřížce.
  • 200 g marcipán (syrový)
  • 100 g cukr (moučkový)
  • 75 g cukr (hnědý)
  • 150 g mandle (mleté)
  • 25 g mouka (pšeničné)
  • 1 lžíce kypřící prášek (do pečiva)
  • 1 vejce (bílek)
  • 30 g Amaretto
  • 100 g mandle (lupínky)
  • cukr (moučkový, na prašení)

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.