Zpracujte marcipán, moučkový cukr, hnědý cukr, mleté mandle, mouku, prášek do pečiva, vaječné bílky a amaretto do hladkého těsta.
Vsypte mandlové plátky na talíř a okrýma rukama z těsta vytvarujte asi 40 malých kuliček nebo tyčinek, které namáčíme do mandlových lupínků a položte na připravený plech.
Pečeme 10 minut v předehřáté troubě. Vyndejte mandorlinky, ihned lehce oprášte moučkovým cukrem a nechte vychladnout na mřížce.
200 g marcipán (syrový)
100 g cukr (moučkový)
75 g cukr (hnědý)
150 g mandle (mleté)
25 g mouka (pšeničné)
1 lžíce kypřící prášek (do pečiva)
1 vejce (bílek)
30 g Amaretto
100 g mandle (lupínky)
cukr (moučkový, na prašení)
Proti hořkému chřestu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.