47 čtenářů Přidat komentář

Mandorlini

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Mandorlini

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Zpracujte marcipán, moučkový cukr, hnědý cukr, mleté mandle, mouku, prášek do pečiva, vaječné bílky a amaretto do hladkého těsta.
  3. Vsypte mandlové plátky na talíř a okrýma rukama z těsta vytvarujte asi 40 malých kuliček nebo tyčinek, které namáčíme do mandlových lupínků a položte na připravený plech.
  4. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě. Vyndejte mandorlinky, ihned lehce oprášte moučkovým cukrem a nechte vychladnout na mřížce.
  • 200 g marcipán (syrový)
  • 100 g cukr (moučkový)
  • 75 g cukr (hnědý)
  • 150 g mandle (mleté)
  • 25 g mouka (pšeničné)
  • 1 lžíce kypřící prášek (do pečiva)
  • 1 vejce (bílek)
  • 30 g Amaretto
  • 100 g mandle (lupínky)
  • cukr (moučkový, na prašení)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.