969 čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Příprava těsta je opravdu jednoduchá: do mísy robota prosejte mouku, přidejte špetku soli, povolené máslo
Ve hmoždíři smícháme cukr, růžové lístky a růžovou Cukr skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Bílky ušleháme se solí a postupně přidáváme cukr a Zahříváme za stálého míchání, cukr začne pobublávat
Postup Vločky nejdříve namelte najemno, případně nakupte rovnou jemně mleté. Smíchejte všechny tři suroviny
Pak smícháme cukr a máslo do pěny a přidáme namočené Z těsta děláme kuličky o průměru 2-3 cm.
Cukr, sušenky, máslo, rum a kakao smícháme. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých
Máslo utřeme s cukrem a vejcem. Po upečení necháme meruňkový dort zchladnout, je vhodné
Získat bychom měli asi kilogram meruňkového protlaku a po několika minutách i zbytek cukru.