968 čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Příprava těsta je opravdu jednoduchá: do mísy robota prosejte mouku, přidejte špetku soli, povolené máslo
Ve hmoždíři smícháme cukr, růžové lístky a růžovou Cukr skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Bílky ušleháme se solí a postupně přidáváme cukr a Zahříváme za stálého míchání, cukr začne pobublávat
Postup Vločky nejdříve namelte najemno, případně nakupte rovnou jemně mleté. Smíchejte všechny tři suroviny
Pak smícháme cukr a máslo do pěny a přidáme namočené Z těsta děláme kuličky o průměru 2-3 cm.
Cukr, sušenky, máslo, rum a kakao smícháme. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých
Získat bychom měli asi kilogram meruňkového protlaku a po několika minutách i zbytek cukru.
Máslo utřeme s cukrem a vejcem. Po upečení necháme meruňkový dort zchladnout, je vhodné