Prémiový obsah
★★★
956 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mák svaříme s mlékem a ochutíme kůrou s cukrem. Povidla rozmícháme s rumem. Těsto: mléko, cukru a droždí
Smícháme vzešlý kvásek, změklé máslo, žloutky a rum, poté přidáme zbytek a necháme vykynout. Uděláme
Koláčky naplníme a pečeme na 160°C asi 12-15 minut. Nakonec koláčky pocukrujeme.
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Nádivka: Špek orestujeme s cibulí a vmícháme do nakrájeného a navlhčeného rohlíku. Přidáme žloutky, sekanou
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a odložíme na chladné místo