Prémiový obsah
★★★
956 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Mák svaříme s mlékem a ochutíme kůrou s cukrem. Povidla rozmícháme s rumem. Těsto: mléko, cukru a droždí
Smícháme vzešlý kvásek, změklé máslo, žloutky a rum, poté přidáme zbytek a necháme vykynout. Uděláme
Koláčky naplníme a pečeme na 160°C asi 12-15 minut. Nakonec koláčky pocukrujeme.
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout
povidla a koláček zasypejte drobenkou. Na závěr koláčky stačí jenom pocukrovat a podávat.
Jakmile je všechno těsto zpracováno, každý koláček Jakmile jsou koláčky upečené, ihned po vytažení je
V troubě vyhřáté na 160 °C pečeme moravské koláčky Správně vykynuté a upečené moravské koláčky mají mezi
Potom do každého koláčku udělejte malou prohlubeň pomocí Správně vykynuté a upečené koláčky mají mezi tvarohem
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče