Prémiový obsah
★★★★
4K čtenářů
55 m
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Maso nakrájíme na plátky (je lepší koupit již nakrájené) a naložíme do bílého jogurtu s česnekem. Necháme
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
V hrnci osmahneme nakrájená rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, plátky česneku a podlijeme
Přichystané mušle uvaříme ve slané, vroucí vodě se Vaříme tak dlouho, dokud se mušle neotevřou.
Přidáme pokrájená rajčata a očištěné mušle, zalijeme Že jsou mušle hotové poznáme tak, že se otevřou.
Přidáme oloupané a nasrouhané rajče, vhodíme mušle, petrželkou a prudce vaříme přibližně 5 minut, dokud se mušle