Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
asi 40 kousků, 105 kcal/440 kJ, 1 g bílkoviny, 6 g tuky, 12 g sacharidy
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Na špičku kloboučku dáme hrozinku. Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme
Pomocí polévkové lžíci tvarujeme vysoké kulaté kloboučky Do každého kloboučku uděláme důlek a naplníme malinovým
Do mísy si nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s 1 vejcem, měkkým sýrem a lžičkou strouhanky. Omyté žampiony
Omyjeme žampióny, nohy odřízneme a kloboučky opatrně Kloboučky naplníme hotovou směsí, posypeme strouhankou
Houby umyjeme, odřízneme nohu a hlavičky vydlabeme. Namočíme je do mléka asi na 10 minut, vytáhneme a
Ze žampiónů odstraníme nohy, očistíme, klobouky omyjeme a vydlabeme. Nohy nasekáme nadrobno, přidáme
Vnitřek kloboučků osolíme, opepříme a do každého vložíme
Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné (hl. mouce), dáme na plech a propícháme
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a špetkou soli. Bílky oddělte od žloutků, které
Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli
Mouku prosejte s kakaem do mísy, pak přidejte změklé máslo. Dále přidáme mléko, cukr, ořechy, skořici