Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
asi 40 kousků, 105 kcal/440 kJ, 1 g bílkoviny, 6 g tuky, 12 g sacharidy
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Na špičku kloboučku dáme hrozinku. Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme
Pomocí polévkové lžíci tvarujeme vysoké kulaté kloboučky Do každého kloboučku uděláme důlek a naplníme malinovým
Omyjeme žampióny, nohy odřízneme a kloboučky opatrně Kloboučky naplníme hotovou směsí, posypeme strouhankou
Houby umyjeme, odřízneme nohu a hlavičky vydlabeme. Namočíme je do mléka asi na 10 minut, vytáhneme a
Ze žampiónů odstraníme nohy, očistíme, klobouky omyjeme a vydlabeme. Nohy nasekáme nadrobno, přidáme
Do mísy si nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s 1 vejcem, měkkým sýrem a lžičkou strouhanky. Omyté žampiony
Vnitřek kloboučků osolíme, opepříme a do každého vložíme
Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné (hl. mouce), dáme na plech a propícháme
Uděláme linecké těsto, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Upečeme, potom je namažeme čokoládovou
V míse rozšleháme vejce s bílkem a vodou, postupně přisypáváme cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, rozdrobíme do ní droždí a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme lžičku
Z mouky, mléka, 1 vejce, oleje, droždí, cukru a soli zpracujeme v míse těsto, ze kterého ihned vytvarujeme