982 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Potom vyválíme plát a tvořítkem z něj
pomoučněném válu vyválíme tenký plát a tvořítkem na škeble Ještě horké škeble obalujeme v moučkovém cukru.
V míse smícháme hladkou mouku, máslo (tuk na pečení Ořechové škeble rozložíme vedle sebe na plech a upečeme
Oloupané stroužky česneku dáme na 5-10 minut do studené vody s ledem. Osušíme, napíchneme na jehlici
Z mouky, másla, vejce a trochy mléka vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinářské folie a v lednici
Škeble z listového těsta klademe na vymazaný plech a dáme péct, dokud škeble nezrůžoví.
Ještě teplé škeble obalujeme v cukru moučka. Na škeble můžete použít i tvořítko na taštičky.
Droždí a cukr rozmíchejte v mléce. Oba druhy mouky a sůl prosijte do mísy, přidejte vejce, vlijte mléko