Prémiový obsah
★★★
6.2K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Ořechové koláčky upečeme v troubě vyhřáté na 170 - Ořechové koláčky lze upéct těsně před vánočními svátky
kynout, ihned na vále vyválíme na plát a vykrajujeme koláčky Posypeme vršek koláčků.
Poté z něj tvarujeme malé koláčky a naplníme oblíbenou Koláčky zavineme a pečeme na plechu asi 15 minut při
Karamelky rozpustíme se smetanou v rendlíku za stálého míchání a dáme vychladit. Z bílků a špetky soli
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto
Vypracujeme těsto a hned zněj vytvarujeme koláčky. Koláčky pokládáme na plech a lehce zploštíme dlaní.
Hrnečky vhodné ho trouby vymažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme špetku