281 čtenářů
2 h
kucharkalibuska
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Když se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové. Hotové perníčky hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným
Perníčky ale nepřepečeme! Perníčky necháme zchladnout na mřížce.
potíráme rozkvedlaným vejcem, perníčky tak dostanou Vánoční perníčky s dřevěným dekorem podáváme s ostatním
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Jizerku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva nasypeme na vál. Uděláme důlek, rozklepneme vejce,
o 0,5 cm a 10-12 minut pro perníčky o 1 cm. Z trouby vyndaváme perníčky raději dříve než později
Máte-li rádi lesklé perníčky nebo je hodláte zdobit Perníčky nechte vychladnout.
Vykrojené perníčky pokládáme na plech vyložený pečícím Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je