846 čtenářů Přidat komentář

Pistáciové rohlíčky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Nejdříve musíme nasekat nebo umlet pistácie na drobno.
  2. Máslo vyšleháme s cukrem.
  3. Poté důkladně zašleháme žloutky.
  4. Přidáme mouku, pistácie a vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
  5. Z těsta vypracujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme přes noc uležet v lednici.
  6. Troubu rozehřejeme na 180 ° C. Plech vyložíme pečícím papírem.
  7. Po částech odkrajujeme těsto, válíme z něj válečky a tvoříme rohlíčky.
  8. Rohlíčky klademe na plech a poté pečeme zhruba 10 minut.
  9. Poté obalíme ve vanilkovém cukru.
  • 200 g mouka (hladká)
  • 190 g pistácie (namleté)
  • 180 g máslo (měkké)
  • 60 g cukr (moučka)
  • 2ks žloutek
  • cukr (vanilkovy)

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.