Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na plech s pečicím papírem tvořte malé rohlíčky. jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku
Postup: Máslo vytáhněte z lednice, aby změklo, a pistácie namelte najemno. Vanilkový lusk podélně
Smíchejte cukry, margarín, mouku, vejce, sůl a promíchejte. Rukama vypracujte hladké těsto. Na pracovní
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a zašleháme pistáciovou
Přidáme vanilkový extrakt, dvě lžíce pistáciového másla , nasekané pistáciové oříšky a promícháme dohladka.
Příprava korpusu: Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme