Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Nejprve si do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Poté odstavíme a nalámeme do ní kaštany.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu na dort vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme bílky od
Utřeme si žloutku s cukrem, přidáme horkou vodu, moučku, mouku s práškem do pečiva, kakao a třeme. Poté
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuha a přidáme špetku soli, poté přidáme cukr a šleháme
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Plech si vyložíme pečicím papírem. Nyní v misce smícháme mouku, cukr
Ušleháme vejce, cukr, přidáme mouku, kakao a olej. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo v dortové
Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5-ti bílků. Těsto dáme do dortové
Suroviny na těsto vše smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do předem vyhřáté
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli a sedmikrásky nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme
Náplň: Čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni). Žloutky, cukr, pudinkový prášek, vanilkový
Všechno kromě zakysané smetany a hladké mouky dáme do PH pomalit, dolů nakrájenou cibuli, na ní osolené