287 čtenářů Přidat komentář

Pomerančové kuličky s hořkou čokoládou

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Omytou, chemicky neošetřenou pomerančovou kůru namočíme na 4-5 dní do vody, kterou každý den vyměňujeme.
  2. Po té z kůry odstraníme bílou dužinu. Kůru nakrájíme na malé kostičky a vaříme do měkka.
  3. Přidáme cukr, koření, kyselinu a asi 200 ml vody. Pokračujeme ve vaření, dokud nám hmota nezačne rosolovatět.
  4. Podle potřeby vmícháme strouhanku Odstavíme a necháme vychladnout.
  5. Tvarujeme kuličky, které namáčíme v rozehřáté čokoládě.
  • 300 g pomerančová kůra
  • 600 cukr (krystal)
  • 2 lžička kyselina citronová
  • 2 hrst strouhanka
  • 2 ks hřebíček
  • lžička skořice (mletá)
  • 100 g čokoláda (hořká)

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.