Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
35 m
janapozarova
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Všechno ovoce nakrájíme a zalijeme rumem, přikryjeme a necháme odstát do druhého dne. Poté ušleháme žloutky
Máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem vmícháme
Z mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme oba druhy mouky. Vmícháme cukr
Nasekané ořechy opražíme na pánvi. Smícháme nakrájené máslo s kondenzovaným mlékem a vyšleháme krém.
Ze surovin vypracujeme těsto, to necháme do dalšího dne odležet v ledničce. Pak z těsta vyválíme silnější
Příprava náplně: Mák smícháme s cukrem a přidáme rum, teplé mléko a vymícháme na kašovitou hmotu. Těsto
Cukr vložíme do kastrůlku a zalijeme čtyřmi lžícemi vody a na mírném ohni mícháme, než se cukr rozpustí
Ušleháme bílky do tuha, postupně přidáme cukr a ostatní ingredience a lehce vše promícháme. Vzniklé těsto
Piškoty překrájíme a pokapeme rumem. Změklé máslo vyšleháme s mlékem, kakaem a cukrem. Přidáme piškoty
Piškoty pomeleme a zakápneme rumem a 2 lžícemi sirupu. Cukr utřeme s máslem a kakaem, přidáme umleté
Z mouky, tuku, cukru, soli a rumu vymícháme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Poté
Nejprve necháme vzejít kvásek, z trochu mouky, cukru, mléka a droždí. Zbylou mouku prosejeme do mísy