Prémiový obsah ★★★ 1.1K čtenářů Přidat komentář

Sachronky

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Sachronky

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme uležet v lednici. Vykrajujeme kolečka do páru a vždy v jednom vykrojíme kolečko menší.
  2. Pečeme při 170°C asi 8 minut. Hotová kolečka slepujeme marmeládou, potíráme čokoládou a zdobíme cukrářským zdobením.
  3. Pozor sachronky jsou velmi křehké, tak ať se nám při slepování nerozbijí.
  • 210 g mouka (hladká)
  • 40 g citronový cukr
  • 30 g cukr (moučka)
  • 140 g máslo
  • 2 ks žloutky
  • vanilkové aroma

Na dohotovení:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva (na potření)
  • cukrové zdobení

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.