Prémiový obsah ★★★ 1.1K čtenářů Přidat komentář

Sachronky

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Sachronky

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme uležet v lednici. Vykrajujeme kolečka do páru a vždy v jednom vykrojíme kolečko menší.
  2. Pečeme při 170°C asi 8 minut. Hotová kolečka slepujeme marmeládou, potíráme čokoládou a zdobíme cukrářským zdobením.
  3. Pozor sachronky jsou velmi křehké, tak ať se nám při slepování nerozbijí.
  • 210 g mouka (hladká)
  • 40 g citronový cukr
  • 30 g cukr (moučka)
  • 140 g máslo
  • 2 ks žloutky
  • vanilkové aroma

Na dohotovení:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva (na potření)
  • cukrové zdobení

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.