Prémiový obsah
★★★
704 čtenářů
Se špaldovou moukou cukroví rychleji křehne, proto nepotřebuje delší odležení.
40 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Cukr, med a smetol rozehřejeme až k varu a necháme vychladnout. Do mouky přidáme koření a kakao. Ve vodě
Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Pak přidáme mouku se sodou a perníkové
Ze surovin na perníčky vypracujte těstoa nechte přes Perníčky pečte při 170°C asi 13 minut.
Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek. Promícháme ho a necháme 5 minut stát. Potom
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme ji na rozpáleném tuku. Přidáme kostičky masa a společně
Mouku, ovesné vločky a lněná semínka smícháme s vodou, se solí, jemně nakrájenou cibulí, majoránkou,
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme skořici. Poté vmícháme sirup a olej. Vypracujeme hladké
Mouky prosejeme, přidáme česnek, sůl, prášek do pečiva, máslo, olivový olej a asi 50ml vlažné vody. Vypracujeme
Žloutky smícháme s cukrem a přidáme med, tvaroh, nastrouhané jablko, ořechy a skořici. Máslo rozpustíme
V misce rozmícháme čerstvé droždí se lžící cukru a lžící vlažného mléka a uděláme si kašičku. Do mísy