423 čtenářů Přidat komentář

Špaldové perníčky

Se špaldovou moukou cukroví rychleji křehne, proto nepotřebuje delší odležení.

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Smícháme špaldovou mouku, perníkové koření, mletou skořici, vejce, kokosový nebo olivový olej a med.
  2. Nejprve dáme medu méně a případně podle konzistence do těsta přidáme.
  3. Vypracujeme těsto, které necháme uležet v lednici, poté vyválíme plát a vykrajujeme různé vzory.
  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, na každý přitiskneme oříšek dle chuti a upečeme dozlatova.
  5. Pečeme asi 5 minut při 180°C, aby perníčky neztvrdly.

Těsto:

  • 1,5 hrnek mouka (špaldová)
  • vejce
  • 2 lžička koření (perníkové)
  • lžička skořice (mletá)
  • 8 lžíce med
  • lžíce olej (kokosový)
  • bílek (na potření)

Na ozdobu:

  • ořechy
  • semínka

Skvrny od tuku

Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.

Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.