Prémiový obsah
★★★
4.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přes mlýnek pak tvoříme tyčinky. Tyčinky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem
Vyšleháme bílky, do kterých přidáme cukr, dále kokos a hrubou mouku a dáme upéct do trouby. Na krém si
Z kokosového mléka použijeme jen tuhou část, přidáme Tyčinky napichujeme na špejle a celé je namáčíme do
hladké těsto, kterým pak plníme strojek a tvoříme tyčinky Hotové tyčinky slepujeme marmeládou a konce namáčíme
Po upečení necháme tyčinky vychladnout a pak namáčíme
Do mísy umeleme dětské piškoty, přidáme moučkový cukr, mleté oříšky a změklé máslo. Zpracujeme dohromady
Nejprve si na hodinu namočíme krupici v mléce. Dáme si cukr, kokos, máslo, přidáme rum a namočenou krupici
Krupici si asi na hodinu namočíme v mléce. Poté smícháme cukr, kokos, máslo, trochu rumu a namočenou
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody