1.4K čtenářů Přidat komentář

Trochu jiné rumové pralinky

Poněkud jsme vylepšili momentální český hit z rozemletého jiného českého hitu - tatranek. Díky čokoládovému kabátku to vypadá dost světácky elegantně, vůně tuzemáčku vás ovšem bezpečně zavede domů.

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na náplň smícháme rozmixované tatranky, máslo, kakao, rum a cukr. Vmícháme úlomky čokolády a prohřejeme ve vodní lázni, aby se nám směs spojila. Dle potřeby zahustíme mletými piškoty.
  2. Směs necháme trošku ztuhnout a poté z ní tvarujeme malé kuličky. Čokoládové pecičky nebo klasickou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme olej.
  3. Připravíme si papírové košíčky, do kterých dáme na dno trochu rozpouštěné čokolády, poté přidáme kuličku z tatrankové směsi a nakonec zalijeme čokoládou.
  4. Necháme ztuhnout a poté vyklopíme z košíčků
  • 5 ks tatranka
  • 150 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce kakao
  • 3 lžíce rum
  • kousek bílá čokoláda
  • piškoty (mleté)

Obalení:

  • 350 g čokoládové pecičky
  • lžíce olej (kokosový)

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.