Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Klobásu nakrájíme na porce, zavineme, spojíme špejlemi a opečeme z obou stran na pávni zastříknuté trochou
Klobásu nakrájíme na kousky asi 20 cm dlouhé a každou stočíme, upevníme párátky. Stočené klobásy lehce
nakrájenou mrkev, celer, houby a zalijeme vše vývarem a vinnou
Ohřejeme víno s cukrem, kořením a rozinkami a necháme asi hodinu odstát. Přivedeme k varu, ale nevaříme
Klobásu stočíme a sepneme špejlí. Dáme na pánev a osmahneme. Cibule oloupeme a nakrájíme. Zpěníme na
Citrusy omyjeme a rozkrojíme je na poloviny, vždy jednu poloviny nakrájíme na plátky a druhou vymáčkneme
Do kůry z pomeranče napícháme hřebíček a dáme do hrnce. Poté zalijeme vínem, přidáme ještě citronovou
Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly a stočené je propícháme špejlemi. Hrubou mouku smícháme s pepřem
Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme