Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Klobásu nakrájíme na porce, zavineme, spojíme špejlemi a opečeme z obou stran na pávni zastříknuté trochou
Klobásu nakrájíme na kousky asi 20 cm dlouhé a každou stočíme, upevníme párátky. Stočené klobásy lehce
Do horké vody dáme kostkový cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom přilijeme rum a víno a zahříváme
a obalíme plátky čerstvé slaniny, čistě vypranými vinnými rozpůlíme a podáváme na teplém talíři, zdobené slaninou a vinnými
Mandle nasypeme do vařící vody, povaříme asi půl minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ovoce
V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu
Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly a stočené je propícháme špejlemi. Hrubou mouku smícháme s pepřem
Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme
Kostky masa osolíme, promícháme a necháme asi hodinu odležet. Žemle namočíme do části mléka. Maso a slaninu
Ke konci vaření přidáme do vinné směsi nalámané kostičky Moučnou směs přilijeme za míchání do vinné omáčky a