Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Do horké vody dáme kostkový cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom přilijeme rum a víno a zahříváme
Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme
V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu
a obalíme plátky čerstvé slaniny, čistě vypranými vinnými rozpůlíme a podáváme na teplém talíři, zdobené slaninou a vinnými
Mandle nasypeme do vařící vody, povaříme asi půl minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ovoce
Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem
Telecí maso důkladně osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo. Jarní cibulku nakrájíme a orestujeme
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, postupně přiléváme 150 ml bílého vína a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme
Salám nebo jinou uzeninu podle chuti nakrájíme na kostičky, želatinu nejprve namočíme v troše vody, necháme
Kostky masa osolíme, promícháme a necháme asi hodinu odležet. Žemle namočíme do části mléka. Maso a slaninu