Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Klobásu nakrájíme na kousky asi 20 cm dlouhé a každou stočíme, upevníme párátky. Stočené klobásy lehce
Klobásu nakrájíme na porce, zavineme, spojíme špejlemi a opečeme z obou stran na pávni zastříknuté trochou
Citrusy omyjeme a rozkrojíme je na poloviny, vždy jednu poloviny nakrájíme na plátky a druhou vymáčkneme
nakrájenou mrkev, celer, houby a zalijeme vše vývarem a vinnou
Klobásu stočíme a sepneme špejlí. Dáme na pánev a osmahneme. Cibule oloupeme a nakrájíme. Zpěníme na
Ohřejeme víno s cukrem, kořením a rozinkami a necháme asi hodinu odstát. Přivedeme k varu, ale nevaříme
Do kůry z pomeranče napícháme hřebíček a dáme do hrnce. Poté zalijeme vínem, přidáme ještě citronovou
Lišky předem namočíme do mléka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme je ve slané vodě asi 5 minut.
Šťávu z kuliček granátových jablek smícháme s cukrem a rozdělíme do čtyř vyšších sklenic. Zalijeme vínem