Prémiový obsah ★★★ 962 čtenářů Přidat komentář

Vzdychánky

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Vzdychánky

  1. Ze všech surovin uděláme hladké těsto, které necháme minimálně hodinu v chladu odpočinout.
  2. Z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary.
  3. Upečeme ve vyhřáté troubě a ještě horké a upečené obalíme v cukru.
  • 300 g mouka (hladká)
  • 300 g Hera
  • 2 ks žloutek
  • 5 lžíce víno (bílé)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.