Prémiový obsah
★★★
4.3K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Linecké těsto Jde o druh těsta, které je při přípravě Základní linecké těsto: 300 g mouka (hladká) 100 g
mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky, které namotáme
Těsto dáme do vymazané mísy, povrch poprášíme moukou Z těsta pomocí skleničky vykrájíme větší kolečka a
žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme v hladké těsto Před dalším použitím necháme těsto v chladnu nejméně
Poté těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a rozdělíme
Nakonec přidáme kvásek, smícháme a vypracujeme těsto Z vykynutého těsta pak pomocí lžičky tvarujeme buchtičky
Rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek. Těsto dáme do lednice na 1 hodinu a poté rozválíme