Prémiový obsah
★★★
4.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Linecké těsto Jde o druh těsta, které je při přípravě Základní linecké těsto: 300 g mouka (hladká) 100 g
mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky, které namotáme
Těsto dáme do vymazané mísy, povrch poprášíme moukou Z těsta pomocí skleničky vykrájíme větší kolečka a
žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme v hladké těsto Před dalším použitím necháme těsto v chladnu nejméně
Poté přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto.
Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, přidáme k těstu Těsto můžeme použít různě, například na buchty, pizzu
Osolíme a zpracujeme do hladkého těsta (těsto je dobře těsto má tak 20 minut času na dokynutí.