Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem
Připravená očka pečeme v předehřáté troubě. Upečená zamilovaná očka ještě horká obalujeme v cukru
Smíchejte mouku s máslem přidejte mleté mandle a žloutky. Poté přidejte cukry a sůl. Vypracujte hladké
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a
Nejprve nahřejeme keramickou mísu na chléb tak, že ji naplníme horkou vodou, poté vodu vylijte a osušíme
V míse smícháme máslo, oba cukry, vejce, kakao, mouku s kypřícím práškem a nakonec mleté mandle. Formičky
Příprava těsta: Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce a vypracujeme
V míse smícháme vejce, mouku prosetou s práškem do pečiva, kousky čokolády, kakao a kefír. Promícháme
Všechny suroviny promícháme v elektrickém mixéru a slijeme do větších koktejlových sklenic. Na okraj
Do mísy vložíme jahody, cukr, citronovou šťávu rozmixujeme a poté přidáme jogurt. Smetanu se špetkou
Kotlety zlehka naklepeme, na stranách několikrát neřízneme, aby se plátky nekroutili, osolíme a opepříme