941 čtenářů Přidat komentář

Zasněžené ořechy s hořkou čokoládou

Těsto je perfektní také na jiné korpusy, třeba košíčků, mašliček či rohlíčků s pařížskou šlehačkou.

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Utřeme máslo s vejcem a žloutkem, moukou, cukrem a ořechy. Vypracujeme těsto. zabalíme ho do fólie a necháme alespoň hodinu v chladu.
  2. Másle vymažeme formičky a poté kousky těsta vtlačujeme, tak aby zbylo místo na náplň.
  3. Pečeme dozlatova, necháme zchladnout, poté naplníme krémem, který připravíme vyšleháním uvedených surovin.
  4. Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni a posypeme kokosem.
  • 200 g máslo
  • vejce
  • žloutek
  • 300 g mouka (hladká)
  • 120 g cukr (moučka)
  • 100 g vlašské ořechy (mleté)
  • 150 g čokoláda (hořká)
  • kokos (na ozdobu)
  • kousek máslo (na vymazání)

Náplň:

  • 150 g máslo
  • 80 g vlašské ořechy (mleté)
  • 3-4 lžíce cukr (moučka)
  • tuzemák (dle chuti)

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.