Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z vychlazeného těsta vykrajujeme tvary a sušenky přesuneme
společně s vejce a sladidlem do pěny, přidáme směs špaldové rozpustíme tmavou čokoládu na hladkou polevu a prochladlé sušenky
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.Přidejte na plátky nakrájené máslo, med
Špaldové sušenky klademe na plech vyložený pečícím Zázvorové špaldové sušenky podáváme jako vánoční cukroví
smícháme med, máslo a citronovou šťávu a potřeme sušenky
Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů 8-10 Po upečení necháme sušenky vychladnout na mřížce.
Prosejeme mouku a cukr. Přidáme sodu, máslo, med, zázvor, vanilkový cukr, citronovou kůru a vypracujeme
Do sklenic vložíme nakrájenou limetu a pomeranč, přisypeme cukr a zázvor. Rozdrtíme a přidáme mátu. Zasypeme
Zázvor pokrájíme na menší kousky a dáme do odšťavňovače. Šťávu zředíme vodou a přidáme citronovou šťávu