1.6K čtenářů Přidat komentář

Zdobená citronová srdíčka

55 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Ingredience na těsto si zpracujeme a necháme ve fólii odpočinout v lednici, vyválíme a vykrájíme srdíčka či jiné tvary.
  2. Upečeme na pečícím papíře dorůžova.
  3. Slepíme marmeládou smíchanou s kapkou rumu, z cukru, citronové šťávy a horké vody si umícháme polevu, polijeme srdíčka a ozdobíme kandovanou citronovou kůrou.
  • 280 g mouka (hladká)
  • 80 g cukr (moučkový)
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • 180 g máslo

Náplň a ozdobení:

  • pomerančová marmeláda
  • rum
  • 150 g cukr (moučkový)
  • 4 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce voda (horká)
  • citronová kůra (kandovaná)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.