Prémiový obsah ★★★ 2.2K čtenářů Přidat komentář

Jidáše

1 h

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Jidáše

  1. Na kvásek si smícháme mléko, droždí a trošku cukru.
  2. Zbytek surovin zpracujeme na těsto spolu s kváskem a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
  3. Poté rozdělíme na bochníčky, vyválíme válečky a stáčíme do tvaru stočeného provazu.
  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova, horké potíráme máslem s medem.
  • 450 g mouka (hladká)
  • 100 g máslo
  • 1 ks cukr (vanilkový)
  • 200 ml mléko
  • kostka droždí
  • ccitron (itronová kůra)
  • sůl
  • mouka (hladká)

Ozdobení:

  • máslo
  • med

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Jidáše
85
redakceTerka

Jidáše

Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky

Jidáše
16.1K
Kuchař Berda

Jidáše

Připravíme tužší kynuté těsto jako na koláče, rozválíme je na plát a tvořítkem vykrájíme placičky o průměru

Velikonoční jidáše
1.4K
Redakce Recepty.eu

Velikonoční jidáše

Mléko lehce přihřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek, mouku si prosejeme, přidáme

Jidáše II.
4.8K
Kuchař Berda

Jidáše II.

Sádle vymažeme plech, pomažeme i jidáše, naskládáme

Rumové velikonoční jidáše
164
redakceTerka

Rumové velikonoční jidáše

Nejdříve si připravíme kvásek s teplého mléka, trochu cukru, lžíce mouky a droždí. Poté přidáme zbylý

Velikonoční jednoduché Jidáše
319
redakceTerka

Velikonoční jednoduché Jidáše

Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné

Velikonoční slavnostní jidáše
288
redakceTerka

Velikonoční slavnostní jidáše

Jidáše přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové jidáše můžeme lehce potřít medem.

Jidáše, ověřený recept naší babičky
494
nikolka
★★★

Jidáše, ověřený recept naší babičky

Smícháme lžičku mouky, cukru, hrníček mléka a droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek ingredincí

Jidáše
339
1
Toprecepty
★★★

Jidáše

Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

Jidáše
22
Apetit Online

Jidáše

Horké jidáše pokapejte medem a podávejte.

Jidáše
803
1
Recepty.cz
★★★★

Jidáše

Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý

Jidáše
322
1
Recepty.cz
★★★★

Jidáše

minut kynout.Troubu předehřejte na 190 °C a vykynuté jidáše Směsí pak ihned po upečení jidáše potřete.Recept pro