Prémiový obsah
★★★
2.3K čtenářů
1 h
janapozarova
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Připravíme tužší kynuté těsto jako na koláče, rozválíme je na plát a tvořítkem vykrájíme placičky o průměru
Mléko lehce přihřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek, mouku si prosejeme, přidáme
Nejdříve si připravíme kvásek s teplého mléka, trochu cukru, lžíce mouky a droždí. Poté přidáme zbylý
Jidáše přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové jidáše můžeme lehce potřít medem.
Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné
Smícháme lžičku mouky, cukru, hrníček mléka a droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek ingredincí
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
minut kynout.Troubu předehřejte na 190 °C a vykynuté jidáše Směsí pak ihned po upečení jidáše potřete.Recept pro