Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
1 h
janapozarova
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Připravíme tužší kynuté těsto jako na koláče, rozválíme je na plát a tvořítkem vykrájíme placičky o průměru
Mléko lehce přihřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek, mouku si prosejeme, přidáme
Jidáše přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové jidáše můžeme lehce potřít medem.
Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné
Nejdříve si připravíme kvásek s teplého mléka, trochu cukru, lžíce mouky a droždí. Poté přidáme zbylý
Smícháme lžičku mouky, cukru, hrníček mléka a droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek ingredincí
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
minut kynout.Troubu předehřejte na 190 °C a vykynuté jidáše Směsí pak ihned po upečení jidáše potřete.Recept pro