Prémiový obsah ★★★ 2.3K čtenářů Přidat komentář

Jidáše

1 h

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Jidáše

  1. Na kvásek si smícháme mléko, droždí a trošku cukru.
  2. Zbytek surovin zpracujeme na těsto spolu s kváskem a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
  3. Poté rozdělíme na bochníčky, vyválíme válečky a stáčíme do tvaru stočeného provazu.
  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova, horké potíráme máslem s medem.
  • 450 g mouka (hladká)
  • 100 g máslo
  • 1 ks cukr (vanilkový)
  • 200 ml mléko
  • kostka droždí
  • ccitron (itronová kůra)
  • sůl
  • mouka (hladká)

Ozdobení:

  • máslo
  • med

Rybí zápach

Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.

Jidáše
157
redakceTerka
★★★

Jidáše

Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky

Jidáše
16.2K
Kuchař Berda

Jidáše

Připravíme tužší kynuté těsto jako na koláče, rozválíme je na plát a tvořítkem vykrájíme placičky o průměru

Velikonoční jidáše
1.5K
Redakce Recepty.eu

Velikonoční jidáše

Mléko lehce přihřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek, mouku si prosejeme, přidáme

Jidáše II.
4.9K
Kuchař Berda

Jidáše II.

Sádle vymažeme plech, pomažeme i jidáše, naskládáme

Rumové velikonoční jidáše
301
redakceTerka

Rumové velikonoční jidáše

Nejdříve si připravíme kvásek s teplého mléka, trochu cukru, lžíce mouky a droždí. Poté přidáme zbylý

Velikonoční slavnostní jidáše
371
redakceTerka

Velikonoční slavnostní jidáše

Jidáše přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové jidáše můžeme lehce potřít medem.

Velikonoční jednoduché Jidáše
406
redakceTerka

Velikonoční jednoduché Jidáše

Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné

Jidáše, ověřený recept naší babičky
594
nikolka
★★★

Jidáše, ověřený recept naší babičky

Smícháme lžičku mouky, cukru, hrníček mléka a droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek ingredincí

Jidáše
382
1
Toprecepty
★★★★

Jidáše

Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

Jidáše
46
Apetit Online

Jidáše

Horké jidáše pokapejte medem a podávejte.

Jidáše
42
1
Recepty.cz

Jidáše

Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.

Jidáše
404
1
Recepty.cz
★★★★

Jidáše

minut kynout.Troubu předehřejte na 190 °C a vykynuté jidáše Směsí pak ihned po upečení jidáše potřete.Recept pro