Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
1 h
janapozarova
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Připravíme tužší kynuté těsto jako na koláče, rozválíme je na plát a tvořítkem vykrájíme placičky o průměru
Mléko lehce přihřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek, mouku si prosejeme, přidáme
Nejdříve si připravíme kvásek s teplého mléka, trochu cukru, lžíce mouky a droždí. Poté přidáme zbylý
Mouku se špetkou soli prosejeme do mísy, přidáme cukr, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné
Jidáše přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem Hotové jidáše můžeme lehce potřít medem.
Smícháme lžičku mouky, cukru, hrníček mléka a droždí a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek ingredincí
Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý
minut kynout.Troubu předehřejte na 190 °C a vykynuté jidáše Směsí pak ihned po upečení jidáše potřete.Recept pro