Prémiový obsah
★★★
3.4K čtenářů
40 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme 1 lžíci
na čistou utěrku, opatrně oddělíme pečící papír, roládu Vzniklou tvarohovou směs natřeme na třešně a roládu
Mascarpone našleháme s cukrem, vmícháme ušlehanou smetanu. Práškovou želatinu zalijeme 100 ml vody, necháme
Šlehačku rozetřeme na vychladlý plát a smotáme do rolády Kakaovou šlehačkovou roládu pocukrujeme, nakrájíme
Šlehačkovou kakaovou roládu plníme ušlehanou šlehačkou Šlehačkovou kakaovou roládu necháme ztuhnout a můžeme
Vyložte plech pečícím papírem a posypte kokosem. Přiveďte 600 ml mléka k varu. Vmíchejte zbývající mléko
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme jej do zbylého mléka. Povaříme asi 2 minuty
Hotový kakaový plát potřeme višňovou náplní a pevně Hotovou roládu polijeme kakaovou polevou nebo pocukrujeme
uleželým krémem, přidáme pomeranč, opatrně stočíme do rolády