★★ 3K čtenářů Přidat komentář

Kakaová šlehačková roláda

40 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Bílky si lehce osolíme a vyšleháme tuhý sníh, vyšleháme také žloutky s cukrem do pěny, přidáme mléko, vodu a zbytek sypkých ingrediencí a nakonec lehce vmícháme sníh.
  2. Roládu pečeme na pečícím papíru lehce potřeném olejem asi na 180 C po dobu 15 minut.
  3. Ještě teplou stočíme a necháme vychladnout, poté potřeme šlehačkou smíchanou s nastrouhanou čokoládou.
  • 5 ks vejce
  • 5 lžic cukr (moučkový)
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 5 lžic mléko
  • 2 lžíce voda
  • sůl
  • Náplň
  • 500 ml smetana (ke šlehání)
  • 50 g čokoláda
  • pařížská šlehačka

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.