Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
1 h
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do hrnku nalijeme mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme
Z těsta vyválíme válečky a upleteme pletýnky. Křupavé pletýnky podáváme podle chuti k různým příležitostem
Nakynuté velikonoční pletýnky potřeme rozšlehaným vejcem Velikonoční pletýnky podáváme ke kávě nebo čaji jako
Všechny suroviny dejte do robota a pomocí nástavce hák vypracujte hladké, kompaktní, pružné a nelepivé
Maso omyjeme a na jeho povrchu nařízneme mřížku. Bůček nasolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme žloutek, vejce a vanilkový extrakt. Mouku prosejeme
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a poprášíme trochou hladké mouky. Necháme vzejít kvásek
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vodu z brambor slijeme a ještě ji z brambor co nejvíce
Bůček důkladně nasolíme a opepříme a nařízneme několikrát kůži. Potřeme směsí se sójové omáčky, chilli