271 čtenářů
2 h
nikolka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do hotových věnečků dáme malované vejce, čokoládové nebo cukrové vajíčka.
vymazaný plech a doprostřed dáme papírový košíček s vajíčkem Hotové věnečky potřeme rozpuštěným máslem a necháme
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Válečky svineme jako spirálu a stočíme do věnečku. Doprostřed věnečků dáme vejce.
Těsto na věnečky naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme na plech věnečky.
vysypaný plech "nakreslíme" pomocí sáčku věnečky vyšlehanou smetanu a mažeme na napůlku rozkrojeného věnečku
Zapneme program Míchání, kynutí. Do vychladlých vložíme vajíčka a dáme na tác.
Do poloviny vajíček vykrojíme do středu zvířátko. Přiklopíme vajíčkem s vykrojeným středem.
vyloženým pečícím papírem dělme tvary malých plochých vajíček Naneseme ji vždy na jednu vnitřní stranu makronkového vajíčka
Všechny ingredience vložíme do mísy a ručně zpracujeme hladké těsto. Pro usnadnění práce můžeme použít
Máslo utřeme s majonézou a přidáme na drobno nakrájenou cibulku a okurku. Dochutíme a pořádně promícháme
Do poloviny vajíček vykrojíme do středu kytičku. Jakmile jsou vajíčka vychladlá, tak ty s vykrojeným