Prémiový obsah
★★★
6.8K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Heru (máslo) necháme změknout při pokojové teplotě. Nastrouháme si mrkev najemno. Přidáme změklou heru
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience a pak přidáme ostatní. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto
Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný
Těsto na mrkvánky vyvalujeme asi 3 minuty. Mrkvánky pečeme dozlatova na vymaštěném plechu.
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky
Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme na struhadle do mísy. Přidáme tvaroh, mouku, vejce, kmín a
Ano, už je na čase vyhrabat z písku či pilin, ve sklípku uloženou, poslední mrkev z podzimní sklizně