Prémiový obsah
★★★
6.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.
Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.
Heru (máslo) necháme změknout při pokojové teplotě. Nastrouháme si mrkev najemno. Přidáme změklou heru
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience a pak přidáme ostatní. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto
Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný
Těsto na mrkvánky vyvalujeme asi 3 minuty. Mrkvánky pečeme dozlatova na vymaštěném plechu.
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky
Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme na struhadle do mísy. Přidáme tvaroh, mouku, vejce, kmín a
Ano, už je na čase vyhrabat z písku či pilin, ve sklípku uloženou, poslední mrkev z podzimní sklizně