Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Perníková vajíčka dáme do chladničky asi na 1 hodinu Vajíčka jsou pěkná v zeleném osení.
Do misky rozklepneme vajíčka, osolíme je, opepříme Zalijeme rozšlehanými vajíčky a mícháme.
Kneldíky nakrájíme na malé kousíčky. Na pánvi opečeme na oleji knedlíky. Poté do nich vyklepneme vejce
Skořápky od vajíček propláchneme horkou vodou a necháme Vajíčka necháme přes noc v lednici a druhý den opatrně
Z hotového těsta tvarujeme vajíčka a necháme je ztuhnut Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládovou polevu a vajíčka
Bílek z menšího vajíčka přidáváme po částech a těsto Z těsta tvarujeme menší vajíčka.
Toastový chléb opečeme v toastovači. Rozmíchané vejce vyklepneme na pánev a připravíme omeletu. Na chléb
vytvarujeme 20 kuliček, zploštíme a uděláme tvar vajíčka Polevy rozpustíme ve vodní lázni a namočíme v ní vajíčka
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme omytá na kousky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme
Vykrájíme vajíčka a dáme na formičky. Ihned po upečení ještě horké potíráme vajíčkem s troškou