273 čtenářů
45 m
babiccinyrecepty
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Nejdříve jen nenápadně, po špičkách, ale od poloviny listopadu už na nás doslova útočí ze všech stran
Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny
- spíše hlídáme, aby nezačaly moc tmavnout okraje perníků
Všechny suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme na 180°C cca
Droždí rozdrobíme v hrnku mléka, přidáme lžíci mouky a cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek a
Pomocí mixéru vyšleháme cukr se žloutky, přisypeme mouku s práškem do pečiva. Ovoníme 1 lžící pomerančové
Rohlíky nakrájíme na kostečky a přidáme žloutky a vývar. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k rohlíkům