273 čtenářů
45 m
babiccinyrecepty
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Nejdříve jen nenápadně, po špičkách, ale od poloviny listopadu už na nás doslova útočí ze všech stran
Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny
- spíše hlídáme, aby nezačaly moc tmavnout okraje perníků
Všechny suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme na 180°C cca
Droždí rozdrobíme v hrnku mléka, přidáme lžíci mouky a cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek a
Pomocí mixéru vyšleháme cukr se žloutky, přisypeme mouku s práškem do pečiva. Ovoníme 1 lžící pomerančové
Rohlíky nakrájíme na kostečky a přidáme žloutky a vývar. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k rohlíkům